Schotland 2010 dag 7

De eennalaatste dag alweer, alleen vanavond nog pitten in Schotland en morgen alweer op de boot naar huis. Nou ja het is niet anders, maar hoe gaan we de route nu eens leggen richting New Castle. Langs de westkant zijn we al geweest, dus we besluiten om de oostelijke kant aan te houden en met een wijze weerswaarschuwing op zak besluiten we om Loch Ness heen te rijden richting zoveel mogelijk door ‘The Caingorms National Park” en als het even kan toch ook nog wel een distillery aan te doen, want ondanks dat we er wel wat geproefd hadden, hadden we nog nergens het daadwerkelijke proces geïnspecteerd. Gisteren waren we wel langs de Glen Ord Distillery gereden, maar ja die was gesloten. Dus toen we onderweg een bord tegen kwamen met daarop: “Blair Atholl Distillery “ was de keuze voor de afslag snel gemaakt.

Persoonlijk vond ik het erg grappig om uit te vinden dat het eerste gedeelte van het whisky proces hetzelfde is als het proces om het blond lager bier zoals we dat in Nederland drinken te maken. Echter daarna wordt er gedistilleerd en opgeslagen in oude vaten, waarbij whisky zijn kleur dankt aan de vloeistof die eerder in het vat gezeten heeft. Er was bijvoorbeeld duidelijk te zien dat whisky uit een port fust veel roder is dan die uit een sherry fust komt.

Er leuk en ook smakkelijk.

Maar ja we waren met de motor dus niet te veel, er moest nog een stuk gereden worden.

Degene die de rondleiding gaf, had ons nog even getipt om absoluut te gaan kijken bij Queens View, maar ook om daar dan niet te lang te blijven, want er zat sneeuw in de lucht.

Zo gezegd zo gedaan en inderdaad het uitzicht was prachtig ik begrijp waar de naam vandaan komt.

P3290436.JPG

De lucht begon echter alweer danig te betrekken dus hup door naar Edinbourgh.

De prijzen waren hier toch wel even danig anders dan wat we in de afgelopen dagen gewend geraakt waren. De meeste hotels waren vol of dermate aan de prijs dat we begrepen dat ze nog kamers beschikbaar hadden. De bewolking was inmiddels ook behoorlijk verzadigd geraakt en het vocht begon te condenseren, beter gezegd het zeek van de lucht en dat bleek met de ontbrekende verlichting buiten de stad toch wel een beetje lastig te zijn, vooral toen de verlichting van de BMW er geen heil meer in zag. Ook direct buiten de stad bleken we behoorlijk bot te vangen, ook hier zat alles vol geboekt. Gelukkig was een receptioniste zo aardig om even naar een ander filiaal te bellen, zodat we iig niet voor niets heen zouden rijden. En gelukkig bleek daar plaats te zijn, welliswaar werd er verbouwd, maar goed daar was de prijs dan ook naar en we waren allang blij dat we weer droog binnen waren.

P3290435.JPGP3290434.JPGP3290433.JPGP3290432.JPGP3290430.JPGP3290429.JPGP3290428.JPGP3290427.JPGP3290426.JPGP3290425.JPGP3290424.JPGP3290423.JPG

 

 

 

Leave a Reply